Hva er Kry?

Hva er Kry?

 • Om oss

  Kry er en digital helsetjeneste som tilbyr psykolog- og legekonsultasjoner over video samt utsendelse av hjemmetester. Med Kry kan du komme i kontakt med lege eller psykolog, når og hvor det passer deg. 

  På Kry sin nettside finner du flere medisinske artikler om en rekke helseplager. Her kan du lese om symptomer på ulike helseplager, forebygging og hvordan Kry legene kan bistå.

  Vår misjon er å bygge en bedre og mer tilgjengelig helsetjeneste ved å digitalisere helsehjelp og gi pasienter behandling av høyeste kvalitet, uansett hvor og når de måtte trenge det.

  Her kan du lese mer om Kry og våre tjenester. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Åpningtider

Åpningstider

 • Åpningstider for legetime

  Du kan bestille legetime alle dager mellom 07.00-22.00. Dette inkluderer helger og røde dager. Du velger om du ønsker å bestille drop-in time eller time til et bestemt tidspunkt som passer deg. 

  Her kan du lese hvordan du kan booke en legetime. 

 • Åpningstider for psykologtime

  Du kan bestille psykologtime til bestemte tidspunkt mellom 07.00-22.00 mandag til søndag.

  Her kan du lese mer om psykologtilbudet og hvordan bestille time. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Priser

Hva koster det å benytte seg av Kry?

 • Lege

  Videokonsultasjon med lege koster kr 375 for voksne og barn. 

  Det er kostnadsfritt for alle med If og Vertikal Helseforsikring. Dette gjelder også deres barn under 18 år.

 • Resept og reseptfornyelse

  Legene i Kry kan skrive ut resepter og fornye resepter på legemidler du har brukt før. Du kan lese mer om reseptfornyelse her.

  Forskrivning av medisiner du ikke har brukt før, krever et videomøte og koster kr 375. Fornye eksisterende resepter krever i mange tilfeller ikke videosamtale. I de tilfeller koster det kr 275 for voksne og barn. Fornyelse av enkelte legemidler kan dog kreve at legen ønsker en videosamtale med deg før han/hun eventuelt skriver resepten. I de tilfeller vil det koste kr 375. 

  Utskrivelse av resept, både nye og eksisterende, er kostnadsfritt for alle med If og Vertikal Helseforsikring. Dette gjelder også deres barn under 18 år.

  Les mer om hvilke resepter legene i Kry kan foreskrive og fornye under "Resepter og henvisninger".

 • Klamydia hjemmetest

  Hjemmetest for klamydia koster kr. 349. Tester du positivt for klamydia, får du oppfølginssamtale og resept inkludert i prisen. 

  Hjemmetest, og potensielt oppfølgingstime og resept er kostnadsfritt for for alle med If og Vertikal Helseforsikring. 

 • Psykolog

  Videosamtale med en psykolog koster kr 1 095 for 45 minutter. 

  Psykologtimer inngår ikke i forsikringspakken for pasienter med If og Vertikal Helseforsikring. 

  Her kan du lese mer om psykologtjenesten i Kry. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Hva kan legene i Kry hjelpe meg med?

Hva kan legene i Kry hjelpe meg med?

 • Når kan jeg bruke Kry?

  Et utvalg av problemer og symptomer legene i Kry kan bistå med finnes her. Du kan bruke Kry når du har problemer eller symptomer som ikke krever fysiske undersøkelser for å sette en diagnose. 

  I de tilfeller hvor legen mener det er hensiktsmessig, vil du kunne få resept på legemidler eller henvisning til spesialist. 

 • Kan jeg bruke Kry for alle medisinske problemer ?

  Det er ikke alle medisinske problemer legene i Kry kan bistå med. Et utvalg symptomer og problemer legene ikke kan bistå med er 

  • Symptomer / problemer som krever fysiske undersøkelser, prøvetaking eller røntgen.
  • Symptomer på lipødem.
  • Oppstart av behandling som krever langsiktig og regelmessig kontakt med lege. 
  • Symptomer som indikerer lungebetennelse, bronkitt, ørebetennelse eller halsbetennelse. Disse tilstandene krever fysisk undersøkelse eller laboratorieprøver, noe vi foreløpig ikke tilbyr via Kry. 
  • Symptomer på urinveisinfeksjon og du er gravid, under 15 år eller mann. I disse tilfellene er det nødvendig med prøver.
  • Symptomer på underlivsinfeksjon. Dette krever undersøkelse eller prøver.
  • Behov for legemidler som kan være vanedannende, såkalte A- og B-preparater. Du vil ikke kunne få resept på slike medisiner via Kry.

  Er du akutt syk bør du ringe 113 eller oppsøke legevakt.

 • Kan barna mine benytte seg av Kry?

  Både barn og voksne kan få legehjelp i Kry-appen. Du velger hvem henvendelsen gjelder når du bestiller legetime. Prisen er den samme for barn og voksne. Både du og barnet må være med på konsultasjonen.

  Under "Min profil" i Kry appen, kan du legge til barn under 18 år under kategorien "Mine barn".  For å bestille en legetime til barnet ditt, logger du deg inn med din BankID, klikker på "Bestill legetime"  og velger deretter at du bestiller timen på vegne av barnet ditt. 

  Er barnet 16 år eller eldre og har BankID kan de selv bestille time hos Kry. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Hva kan psykologene i Kry hjelpe meg med?

Hva kan psykologene i Kry hjelpe meg med?

 • Jeg har helseforsikring. Dekkes forsikringen min psykologtimer i Kry?

  Per nå inngår ikke psykologi i helseforsikring hos Kry. Lurer du på om du får dekket psykolog gjennom forsikringen din anbefaler vi deg å ta direkte kontakt med dem.

  Hvis du får dekket psykologtimer gjennom forsikringen din, må du først få en henvisning av en Kry lege. Henvisning sendes til deg til din innboks i Kry-appen. Du må så sende henvisningen til forsikringsselskapet ditt som henviser deg til egnet behandler. Det er viktig å være klar over at det er ditt eget ansvar å sende inn henvisningen. Det er nødvendig for at du kommer i kontakt med medisinsk rådgiver slik at et behandlingsløp kan starte.   

 • Hva jeg kan snakke med Kry psykolog om?

  Psykologene i Kry behandler milde til moderate psykiske lidelser. Det kan omhandle problemer som angst, stress og depresjon, eller andre utfordringer du opplever i hverdagen.

  Psykologtime er tilgjengelig for de som er 18 år eller eldre. Ønsker du å ha samtale med psykolog på engelsk, vennligst kontakt Kry Support på support@kry.no 

 • Kan jeg snakke med Kry psykolog om alle type utfordringer og problemer?

  Pasienter som lider av alvorlig psykisk sykdom, middels-moderat selvmordsrisiko, nedsatt funksjonsnivå, kompleks somatisk komorbiditet eller pasienter som allerede har kontakt med psykiatrisk helsevern, kan ikke hjelpes av psykologene i Kry. 

  Pasienter som har booket psykologitime og som ikke egner seg for behandling i Kry, vil bli bedt om å kontakte fastlegen sin for videre oppfølging.  

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Bestilling og avbestilling av time

Bestilling og avbestilling av time

 • Legetime

  Bestille time
  Bestilling av legetime foregår i Kry appen. Du velger om du ønsker å bestille drop-in time eller time til et bestemt tidspunkt. 

  Endre eller avbestille time
  Har du bestilt en time til bestemt tidspunkt, kan du endre eller avbestille den i Kry appen senest 1 time før timen starter. Når du avbestiller timen din vil du automatisk få pengene dine tilbake. Tilbakebetaling tar mellom 1-7 virkedager. 

  I hvilke tilfeller kan beløpet refunderes?
  Gjennomførte legetimer tilbakebetales ikke. I de tilfeller hvor legen er mer enn 30 minutter forsinket til den avtalte timen*, kan du få refundert beløpet. Dette gjelder kun timer som er bestilt minst ett døgn i forveien.

  Dersom du har betalt for en legetime som ikke kunne gjennomføres grunnet tekniske problemer, kan du få tilbakebetalt beløpet ved å kontakte support@kry.no.

  *Gjelder kun ved avtalt tidspunkt, ikke drop-in. 

 • Psykologtime

  Bestilling av time
  Bestilling av psykologtime foregår via Kry-appen eller Kry sin hjemmeside. Bestilling av time kan gjøres senest dagen i forkant. 

  Endre eller avbestille time
  Bestilte timer kan endres og avbestilles hos
  Kry senest 24 timer i forkant av timen. Du vil automatisk få refundert beløpet ved avbestilling av time. Tilbakebetaling tar mellom 1-7 virkedager. Timer som ikke blir avbestilt vil ikke bli refundert.

  Avbestilling foregår på samme side som du booket timen. Du logger deg inn på bookingsiden, deretter Din side og trykk på timen. Nederst på venstre side står det "Kanseller avtale". Ønsker du å endre på timen, må du først avbestille timen, som anvist, og deretter booke ny time. 

 • Hvordan foregår psykologtimen?

  1. Du kan se ledige timer her. Under "Kontaktmetode" velger om du vil bli ha møtet på mobil (sms) eller på pc (e-post).

  2. Etter du har bestilt psykologtime, mottar du en bekreftelses-sms. 

  3. En time før timen starter, mottar du en påminnelses-sms. 

  4. Like før timen starter, sender psykologen deg en invitasjon på sms eller e-post (avhengig av hvilken kontaktmetode du valgte). Følg linken på sms/e-post og du havner i et digitalt møterom hvor psykologen venter på deg. Har du problemer med å koble til med valgt kontaktmetode, se om psykologen kan ha sendt deg en ny invitasjon på sms/epost. 

   

  I motsetning til legetimer, kan du ikke kunne se timen din i Kry-appen. Bekreftelse på timen er sms-en du mottok ved bestilling. 

 • Hva skjer dersom jeg glemmer eller kommer for sent til timen jeg hadde bestilt?

  Da kan vi dessverre ikke refundere beløpet. 

 • Får jeg kvittering for min time hos Kry?

  Ja, bestillingsbekreftelsen er gyldig som kvittering. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Kan jeg bruke Kry når jeg reiser eller er bosatt i utlandet?

Kan jeg benytte Kry når jeg reiser eller er bosatt i utlandet?

 • Kan jeg bruke Kry i utlandet?

  Ja, du kan snakke med både lege og psykolog uansett hvor i verden du befinner deg. Det eneste du trenger er god internettforbindelse og BankID ved legekonsultasjoner. 

  Kry-legene kan skrive ut EU-resepter, i henhold til reglementet. Vær oppmerksom på at enkelte apoteker kan avvise resepter til tross for gyldig resept i henhold til EU-direktivet.

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Hjemmetester

Hjemmetester

 • Hvilke hjemmetester har dere?

  Foreløpig tilbyr vi en hjemmetest som tester for både klamydia og gonoré samtidig. Du kan lese mer og bestille den her. 

 • Hvordan bestiller jeg hjemmetesten?

  Hjemmetesten for klamydia og gonoré kan du bestille ved å følge denne linken eller gå direkte inn i appen.

 • Når kan jeg teste meg for kjønnsykdommer?

  Husk at det kan ta opp til 14 dager fra du er utsatt for smitte til klamydia eller gonoré kan påvises
  ved test. Derfor anbefaler vi at du tar testen tidligst to uker etter at du sist hadde ubeskyttet sex.

   

 • Jeg har ikke mottatt testen min. Hva gjør jeg?

  Det tar vanligvis 1-2 uker før du mottar testen i postkassen din i anonym forpakning. Sørg for at postkassen din er godt merket med navnet ditt. Hvis du ikke har mottatt pakken innen 2 uker, ta kontakt med Kry Support på kry@support.no

 • Hvordan sender jeg hjemmetesten tilbake?

  Du sender testen til analyse i en konvolutt som følger med pakken din. Den er ferdig frankert, som betyr at du verken trenger å kjøpe frimerke eller betale for sendingen. Du leverer den i en rød postkasse, Post i Butikk eller postbutikk.

 • Hvordan får jeg testresultatet?

  Du vil få testresultatet i en melding i innboksen din i Kry-appen 1-2 uker etter du sendte testen tilbake. Du kan også sjekke prøvesvaret ditt på Furst pasient. Ved positivt testresultat er oppfølging og resept på behandling inkludert. 

Se alle 8 artikler

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Resepter

Resepter

 • Kan jeg få resepter hos Kry?

  Ja, du kan få resept på legemidler akkurat som på et vanlig legekontor. Vi kan også hjelpe deg med å fornye resepter på dine faste medisiner. Vi anbefaler imidlertid at fastlegen gjør dette så langt det er mulig.

  Som hovedregel skriver vi ikke ut resept for mer en 3 måneder av gangen. 

  For å kunne gi forsvarlig helsehjelp vil vi be om samtykke til å se hvilke andre medisiner du har fått resept på siste tiden. Dette kan vi se ved å gå inn i Reseptformidleren, som er den elektroniske databasen alle e-resepter er registrert i. Uten samtykke fra deg vil vi ikke kunne skrive resept.

  Legene i Kry skriver ikke resept på blant annet:

  • Vanedannende medisiner (-såkalte A-og B-preparater)
  • Pregabalin (-Lyrica) og Gapapentin
  • Legemidler som krever tett oppfølging av fastlege eller sykehus
  • Legemidler som krever fysiske undersøkelser / prøvetaking før foreskriving
  • Mange sovemedisiner og smertestillende er vanedannende, og vil ikke kunne foreskrives via vår tjeneste
 • Kan legene i Kry gi meg reseptfornyelse?

  Legene i Kry kan gi reseptfornyelse. Kry tilbyr imidlertid ikke reseptfornyelse på følgende legemidler:

  • Legemidler som du ikke har hentet ut fra apotek i løpet av de siste 15 månedene.
  • Legemidler som er potensielt vanedannende (såkalte a - og b-preparater).
  • Legemidler som vanligvis brukes i avgrensede perioder (f. eks. antibiotika).
  • Legemidler som krever spesialistoppfølging. 

  Reseptfornyelse kan gjøres direkte i Kry appen, uten å bestille videokonsultasjon. Du kan bare bestille én reseptfornyelse av gangen. Normalt håndterer vi din forespørsel innen to timer innenfor våre ordinære åpningstider. 

  Ønsker du å fornye flere resept samtidig, anbefaler vi at du bestiller en videokonsultasjon med en av våre leger. I noen tilfeller vil du få melding om at legen har behov for mer informasjon, og du vil anbefales å bestille et videomøte.  Dersom vi ikke kan fornye resepten din, vil du få pengene dine tilbake.

  Kry kan fornye resepter på legemidler som ditt barn bruker.

 • Kan jeg hente min resept på et hvilket som helst apotek?

  Ja, du kan hente din resept på valgfritt apotek i Norge.

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Henvisninger

Kan Kry gi meg henvisninger?

 • Kan jeg få henvisninger hos Kry?

  Ja. Du kan få henvisning til spesialist dersom legen mener det er riktig. Vi kan ikke skrive henvisninger for å starte opp med utredninger som krever regelmessig oppfølging, slik som for eksempel blodprøver og røntgen. I slike tilfeller anbefaler vi at du oppsøker et legekontor for oppfølging.

 • Kan jeg bli henvist til radiologiske undersøkelser?

  Vi kan ikke henvise deg til radiologiske undersøkelser (røntgen, CT, MR, ultralyd, mammografi).

  Årsaken er at det som oftest kreves en fysisk undersøkelse for å kunne henvise til denne typen undersøkelser samt at vi har begrenset mulighet til å følge opp undersøkelsen. 

 • Kan jeg bli henvist til fysioterapeut, manuellterapaut og kiropraktor?

  Det kreves ikke henvisning for behandling hos fysioterapeut, manuell terapeut eller kiropraktor, og du kan oppsøke behandler direkte selv, enten privat eller offentlig. Legene i Kry kan imidlertid veilede deg til hva slags behandling som er mest hensiktsmessig. 

   

   

   

 • Hvordan sendes min henvisning?

  Henvisning til spesialist via din helseforsikring i If og Vertikal helse

  Henvisning sendes til deg via din innboks i Kry-appen. Du må så sende henvisningen til If og Vertikal Helse, som henviser deg til egnet behandler. Det er viktig å være klar over at det er ditt eget ansvar å sende inn henvisningen. Det er nødvendig slik at du kommer i kontakt med medisinsk rådgiver i If og Vertikal slik at et behandlingsløp kan starte. 

   

  Henvisning til offentlig spesialist

  Henvisningen sendes digitalt direkte til aktuelle spesialist, og du vil bli kontaktet av spesialisten for time.

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Legeerklæring og sykemelding

Legeerklæringer

 • Legeerklæring ved skolefravær

  Ved akutt, ikke alvorlig sykdom kan våre leger skrive fraværsattester/legeerklæring for elever i videregående skole, høyskole eller universitet. Vi garanterer ikke at du vil få attest. Hvorvidt du får attest er basert på en medisinsk vurdering av legen. Attesten gjelder fra samme dag du tar kontakt og varer mellom 1-5 dager. De betyr at attesten ikke kan tilbakedateres til spesifikk dato. 

  I de tilfeller hvor foresatte eller andre personer har bestilt timen på vegne av en annen gjennom KRY appen sin, må pasienten ha legitimasjon klar, da legen kommer til å spørre om dette. Dersom legen vurderer helsetilstanden som så syk at pasienten må oppsøke fastlege eller legevakt, vil legen ikke skrive attest.

  Merk at vi kan ikke gi erklæring ved

  • Eksamen og heldagsprøver
  • Kronisk sykdom
  • Behov for fritak fra gymnastikk eller lignende aktiviteter
 • Andre legeerklæringer
  Vi tilbyr som hovedregel ikke legeerklæringer for annet enn skolefravær. Ett unntak er behov for legeerklæring ved avbestilling av reiser. Vi gjør oppmerksom på at bestilling av time hos oss ikke garanterer at du får erklæring, da det gjøres etter en medisinsk vurdering.
   
  Erklæringer vi ikke tilbyr er blant annet
  • Attest for fritak for heimevernsøvelsen.
  • Legeeklæringer for mottak av offentlige tjenester- og støtteordninger.
  • Førerkortattest, offshoreattest, sjømannsattest og lignende (-attester som krever fysisk undersøkelse). 
 • Sykmelding

  Legene i Kry kan skrive ut sykemelding som er relatert til korona. Det er bare de som er smittet, antatt smittet eller pålagt karantene, som kan ha rett til sykmelding. Regjeringen oppfordrer arbeidsgivere til å godta egenmelding, så vi anbefaler deg som arbeidstaker å prøve det først. 

  Vi oppfordrer til å lese retningslinjene for hvem som har krav på sykepenger, da dette påvirkes av flere faktorer. Dette finnes blant annet på NAV sine nettsider. 

   

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Hvem jobber i Kry?

Hvilke leger og psykologer jobber i Kry?

 • Kry leger og psykologer

  Kry er en medisin-teknisk løsning som samarbeider med helsepersonell som leverer helsetjenester via tjenesten. 

  Alle leger som jobber for Kry har norsk autorisasjon. Det kreves kreves det god og bred erfaring fra blant annet allmennmedisin. Legene arbeider deltid hos Kry og ved siden av jobber de fleste som fastleger, legevaktsleger eller sykehusleger. 

  Psykologer som jobber i Kry har norsk autorisasjon og minst tre års arbeidserfaring. De har erfaring med kognitiv atferdsterapi. I likhet med legene, arbeider psykologene deltid i Kry. 

  Alle legene og psykologene har fått grundig opplæring av Kry slik at de følger våre retningslinjer og er godt kjent med å ha samtaler over video.

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Journalføring

Journalføring

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Informasjonssikkerhet

Informasjonssikkerhet

 • Er det sikkert?

  All datatrafikk på Kry, inkludert videomøtet, er beskyttet med kryptering.

  Legene som jobber for Kry logger seg inn med egne ID-kort, som sikrer identiteten deres.

 • Hvordan lagres min informasjon?

  Informasjon fra timeavtaler behandles som sensitive opplysninger i henhold til personvernloven og pasientsikkerhetsloven. Videomøtene på Kry blir ikke tatt opp og dokumenteres ikke utover legen eller psykologens notater i din journal, akkurat som ved et vanlig lege eller psykologbesøk. For mer informasjon om hvordan dine personlige opplysninger blir behandlet henviser vi til brukervilkårene.

 • Hva er GDPR

  1. Hva er GDPR og hva innebærer det for meg?

  GDPR står for General Data Protection Regulation, og er en ny personvernforordning som gjelder innenfor EU fra og med 25 mai 2018. GDPR regulerer hvordan bedrifter og organisasjoner får behandle dine personlige data.

  GDPR vil ikke påvirke bruken av tjenestene våre, så vær ikke bekymret - brukerkontoen din vil fungere som vanlig! GDPR gir deg større påvirkning for hvordan dine personlige opplysninger kan bli brukt. Dine rettigheter er beskrevet mer detaljert i vår personvernpolicy.

  2. Hva er personopplysninger?

  Personopplysninger er all slags informasjon som kan knyttes direkte eller indirekte til en levende person. Eksempel på personopplysninger er navn, personnummer, postadresse og e-postadresse, men også annen informasjon knyttet til den fysiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identiteten til en person. 

   3. Hvordan håndterer Kry mine personlige data? Hva slags sikkerhet har dere?

  Vårt mål er alltid å gi behandling av høy kvalitet, og for å gjøre det samler vi personlig data om deg som beskrevet ovenfor. Tilgang til denne informasjonen er begrenset til de personer som behandler deg eller som en del av vårt kontinuerlige kvalitetsarbeid og produktutvikling. Vi på Kry tar din sikkerhet på største alvor og jobber kontinuerlig for å sikre sikkerheten til våre systemer. Vi gjør dette ved å benytte en kombinasjon av våre egne eksperter, automatiske og manuelle tester, og regelmessige revisjoner fra uavhengige tredjeparter.

  4. Hva slags personlige data håndterer Kry om meg?

  Vi håndterer grunnleggende personlige opplysninger som navn, adresse, personnummer og telefonnummer. Vi behandler også medisinske data levert av deg, eller hentet fra annet helsepersonell med ditt samtykke.

  5. Så, hvor lagrer dere mine personlige data?

  Kry lagrer de fleste av personopplysningene i vårt spesialbyggede sikre system. Dette systemet ligger på servere levert av en tredjepart som fungerer som databehandler for oss, lokalisert i EU (hovedsakelig i Irland).

    6. Betyr dette at dere sender mine dataene utenom Norge eller EU?

  Vi lagrer ikke dine sensitive personlige data (for eksempel data knyttet til helsen din) utenfor EU. Noen ganger kan noen av dine personlige data behandles av våre partnere utenfor EU. Hvis personopplysninger overføres til våre partnere utenfor EU, vil slik overføring kun gjennomføres under forutsetning av at overføringen er lovlig i henhold til gjeldende lov om datasikkerhet.

   7. Hvor lenge lagrer dere mine personlige data?

  Når det gjelder medisinske personopplysninger, er det norsk lovgivning for behandling av medisinske opplysninger som krever at vi lagrer journaler for en viss periode.

  Ikke-medisinske personopplysninger vil bare bli lagret så lenge som nødvendig for at vi skal kunne tilby tjenestene på en tilfredsstillende måte, i samsvar med GDPR, og annen gjeldende lovgivning.

   8. Jeg vil gjerne bli "glemt", og at du fjerner alle mine personlige data fra systemene deres. Hvordan går jeg fram for at dette skal gjøres, hvordan gjøres dette, og hvor lang tid vil det faktisk ta?

  Så lenge du er pasient, blir de fleste av dine personlige data behandlet som medisinske opplysninger. I henhold til norsk lov må journaler lagres i en viss tidsperiode. og retten til å bli glemt er ikke dekket av lovgivningen.

  Når det gjelder andre personopplysninger, for eksempel data som ble gitt når du logget på Kry appen (unntatt personopplysninger som vi er forpliktet til å lagre i henhold til lovkrav i forbindelse med medisinske opplysninger), er du alltid velkommen til å kontakte vår kundestøtte på privacy@kry.se, og vi vil hjelpe deg.

  Hvis du ber om å bli glemt, vil ikke-medisinske data bli fjernet fra våre systemer med en gang, men senest innen tretti (30) dager etter din forespørsel. Vi vil varsle deg skriftlig og bekrefte hvilke personlige data som er slettet og hvilken dato dette skjedde.

   9. Hvis jeg har flere spørsmål vedrørende behandling av personlige opplysninger i Kry, hvem skal jeg kontakte?

  Du er alltid velkommen til å kontakte oss på privacy@kry.se. Vi vil gjøre vårt beste for å svare på dine spørsmål så raskt som mulig. 

 • Hvem kan se svarene mine fra symptomsjekken før konsultasjonen?

  Det er bare legen som behandler deg som har tilgang til svarene dine. Før timeavtalen vil legen gå gjennom svarene dine for å forberede seg til møtet.

 • Hvor kan jeg henvende meg med eventuelle klager?

  Dersom du ikke er fornøyd med tjenesten, eller du er misfornøyd med måten du ble møtt på, så vil vi gjerne at du deler dine synspunkter med oss. Henvend deg direkte til oss her på Kry:  support@kry.no Skriv gjerne en så beskrivende forklaring som mulig om hvorfor og hva du er misfornøyd med så vi kan hjelpe deg på best mulig måte.  Vårt helsepersonell er underlagt norsk regelverk. Du kan derfor også henvende deg til Pasientombudet eller Fylkesmannen i ditt fylke.

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Tekniske spørsmål

Tekniske spørsmål

 • Bank-ID

  Legetime
  Kry benytter seg av Bank-ID for å identifisere pasienten. Det er derfor nødvendig at du har Bank-ID for å logge inn i Kry appen og bestille time. Er du under 16 år og ikke har Bank-ID, kan foreldrene dine eller andre foresatte bestille time med sin BankID. 

  Psykologtime
  Du behøver ikke Bank-ID for å bestille psykologtime. Du vil imidlertid måtte fremvise identifikasjon, som bankkort, førerkort eller pass, i starten av psykologtimen. 

   

 • Hva slags utstyr og programvare må jeg ha for å bruke Kry?

  Kry sin app er tilgjengelig på iOS (v.10.0 eller senere) og Android (v.5.0 eller senere).

  Du trenger også BankID eller BankID på mobil for å logge inn, samt en god internettforbindelse.

 • Hva gjør jeg hvis legen ikke ringer eller har andre problemer?

  Dersom du opplever at legen ikke ringer deg i Kry appen, blir avbrutt i et videomøte eller at du har ventet mye lenger enn forventet, er det ofte på grunn av dårlig nettverk eller at du har en eldre versjon av Kry appen. Under er noen gode tips til hvordan dette kan løses.

  Forsøk dette:

  • Sørg for at du er innlogget i appen i forkant av timen. Innlogging skjer med BankID eller BankID på mobil. 
  • Oppdater Kry appen i App Store eller Google Play ved å slette appen og laste den ned på nytt
  • Sjekk at du har et raskt og stabilt internett eller 4G. 
  • Tillat varslinger fra Kry appen, sjekk at du har gjort dette under “Varslinger” i Innstillinger på mobilen. 
  • Tillat at Kry appen får tilgang til mikrofon/lyd og kamera på mobilen, dette blir du spurt om når KRY-legen tar kontakt via appen. 
  • Flytt deg til et annet sted, internettkvaliteten kan variere fra rom til rom. 
  • Om du ikke får snakket med Kry legen på grunn av tekniske problemer, må du gjerne bestille en ny time og ta kontakt med support for å få refundert den første timen. 

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Forsikring

Forsikring

 • Hvordan registrerer jeg forsikringen min?

  Du kan bruke Kry enten kostnadsfritt eller mot en egenandel om du har helseforsikring. 

  Slik registrerer du forsikringen:

  1. Logg inn i appen
  2. Gå inn i "Min profil" (nederst i høyre hjørne)
  3. Trykk på tannhjulet ved siden av navnet ditt og velg deretter "Helseforsikring"
  4. Skriv inn avtalenummeret ditt. Inneholder avtalenummeret punktum, fjerner du alt etter det første punktumet. 

  Timene du booker blir automatisk dekket av forsikringen din. 

 • Kan min samboer bruke samme forsikringsnummer som meg for våre felles barn?

  For å finne ut om din samboer kan bruke forsikringen din på vegne av deres felles barn, må du først undersøke om forsikringen din også dekker samboer. Dette kan du få svar på hos forsikringsselskapet ditt. Hvis forsikringen dekker samboer også, kan han/hun bestille time til barna deres i appen på lik linje med deg. 

 • Hvorfor får jeg feilmelding når jeg legger inn avtalenummeret?

  Sørg først for at du har oppgitt avtaleummeret som er tilknyttet helseforsikringen din. 

  Husk at du bare skal oppgi bokstav- og tallrekken før punktum. I de tilfeller hvor versjonnummeret finnes på slutten av avtalenummeret, eksempelvis .1.1. skal dette fjernes. 

  Om du fortsatt får feilmelding, send en mail til support på: support@kry.no

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us

Kry Support

Kry Support

 • Kontaktinformasjon

  Vennligst kontakt support@kry.no hvis du har spørsmål.

  Vi svarer deg så fort vi kan på hverdager mellom 9-16 innen 24 timer. 

   

  Har du spørsmål som haster kan du kontakte oss på telefon.

  Kry Support: +47 23653430

  Kry Support for vår digitale tjeneste er åpent mellom 09-16 i ukedagene. Vi er stengt i helger og høytider.

  Kry Support tilknyttet teststasjonen på Ensjø er åpen mellom 08.30-19.30 på mandager og mellom 08.30-20.30 tirsdag-fredag. Helger er vi åpent mellom 09.00-16.00. Vær oppmerksom på at åpningstidene kan variere noe. 

  Vær oppmerksom på at vi ikke besvarer medisinske spørsmål på hverken mail eller telefon. 

   

   

Kan du ikke finne det du leter etter?

Contact us